Arrangementer

Arrangementer

Vandring ved Lehnskov 18.05 2022

Omkring 50 deltagere mødtes på strandengen i et sommerligt vejr. Vandreturen gik via Pavevænge til Lehnskov Gods, hvor vi blev taget imod af Søren Axelsen. Senere sluttede turen igen på strandengen med lækre sandwiches og god vin fra Vintid i Egense. Her kan du læse om nogle af de steder vi kom forbi på turen.Sensommervandring 30.08.2021: Det vestlige Rantzausminde

En vandring for omkring 40 deltagere med start ved Rantzausminde lystbådehavn, hvor vi hørte historien om Lille Strandgård og derefter stop bla ved områdets to værfter og brugsforeninger. Læs mere i manuskriptet til turen her.Næste byvandring


Vi forsøger hele tiden at planlægge nye arrangementer for medlemmer og andre lokalhistorisk interesserede. Arrangementerne bliver normalt annonceret via opslag på vores Facebookside, hjemmesiden og via lokalaviserne.

Byvandring i Egense 26.08 2020

Turen kom til at omhandle udvalgte gravsteder på Egense Kirkegård, Genforeningsstene i anledning af 100-årsjubilæet, Egenses skoler og præstegårde samt Egense Station. Du kan her læse et par af de lidt råt bearbejdede manuskripter som blev benyttet af vores guider på byvandringen:


Udvalgte gravsten på Egense Kirkegård

Egenses skoler, præstegårde og Egense Station

Den nu forsvundne præstegård


Forårsvandring i den østlige del af Rantzausminde 20.05 2019

Den lokalhistoriske vandriing blev en stor succés med 50 deltagere og stor lyttelyst undervejs til de forskellige indslag der var blevet forberedt. Turen gik fra Rantzausminde Brugs, via Poulinelund, ad den nedlagte jernbane, ad Tankefuldvej til Tankefuldgård og helt ned til Tankefuldskoven ved sundet, gennem skoven og tilbage til udgangspunktet. Læs manuskripterne til turen her:

Rantzausminde Brugs

Svendborg - Faaborgbanen

Tankefuldgård

Svendborgsund ved Tankefuld

Tankefuldskoven

Tankefuld lodseri

Restaurant Tankefuld